Maak kennis met de schuldhulpverlening van
Zuidweg & Partners

Ben je ondernemer met (ernstige) financiële problemen? Is het onzeker of je door kunt gaan met je bedrijf of ben je misschien al gestopt? Dan kunnen wij je helpen.

Zuidweg & Partners verzorgt sinds 1994 schuldhulpverlening voor ondernemers. Dit doen wij door het inzichtelijk maken van de problemen en oplossingen en het daardoor bieden van perspectief. Hierdoor hebben wij al 40.000 ondernemers bijgestaan. Door Zuidweg Schuldhulp in te schakelen komt een financieel gezonde toekomst weer binnen handbereik.

Zuidweg & Partners, Schuldhulpverlening, Schuldhulp, Schuldsanering, Bedrijfsherstel, logo, Hilversum, Drachten

Hoe weet ik dat ik schuldhulpverlening nodig heb?

Wanneer je één of meer van de onderstaande situaties herkent, is het belangrijk dat je onmiddellijk in actie komt.

  •  Je hebt zakelijke schulden die je niet meer kunt betalen
  •  Je hebt achterstand bij de betaling van je privé vaste lasten, zoals huur of zorgverzekering
  •  Je hebt overige onbetaalde privé rekeningen
  •  Je boekhouding is niet op orde en je hebt geen geld om dit op korte termijn te realiseren
  •  Je belastingaangiften zijn niet op tijd ingediend en je hebt ambtshalve aanslagen ontvangen.
  •  Je wordt voortdurend benaderd door incassobureaus en deurwaarders.
  •  Je schuldeisers dreigen met het aanvragen van je faillissement.

 

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Schulden zijn een zware last. De omgang met de belastingdienst, deurwaarders en incassobureaus kost veel tijd en energie en gaat ten koste van je kracht en focus. Hierdoor kun je je minder concentreren op je bedrijf en het verbeteren van je financiële situatie. Door Zuidweg Schuldhulp in te schakelen, doorbreek je deze vicieuze cirkel. Je komt weer tot rust en kunt je concentreren op de dingen waar je goed in bent.

Met Zuidweg Schuldhulp heb je een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar met als doel voor alle betrokkenen het best mogelijke resultaat te bereiken.

Als je schuldhulpverlening aanvraagt, hoef je geen faillissement aan te vragen. De gevolgen van een faillissement zijn vaak nadelig omdat er geen middelen zijn om je schuldeisers te betalen. Je kunt 20 jaar aansprakelijk zijn voor  je schulden.

Je bent niet alleen. Je wordt van begin tot eind bijgestaan door de sympathieke en competente adviseurs van Zuidweg Schuldhulp.

Aan het eind van onze samenwerking heb je de optimale situatie gecreëerd voor een financieel gezonde toekomst.

 

Hoe werkt schuldhulpverlening bij Zuidweg & Partners?

Stap 1: Alles begint met een persoonlijk gesprek. Wij verwelkomen je graag bij ons op kantoor of een andere intakelocatie. Tijdens dit gesprek kun je je situatie aan ons uitleggen en proberen we een duidelijk beeld te krijgen van de problemen waarmee je te maken hebt. Aan het einde van dit gesprek geven wij je direct advies met concrete oplossingen.

Het gesprek vindt plaats binnen twee weken na aanmelding. Is er sprake van een crisissituatie, bijvoorbeeld dreigende ontruiming of afsluiting van water of energie, dan vindt het gesprek al binnen drie dagen plaats.

Stap 2: Wij zorgen ervoor dat de kans op het oplossen van de schulden zo groot mogelijk wordt. Dit betekent dat wij de communicatie met je schuldeisers verzorgen zodat je een adempauze kunt nemen. Ook kijken we met jou naar de mogelijkheden om je inkomen te verhogen en je kosten te verlagen. Soms moet de boekhouding nog op orde gebracht worden. Mocht dit niet meer mogelijk zijn met je eigen boekhouder of accountant, dan kan onze Zuidweg Hulp Bij Boekhouden mogelijk behulpzaam zijn. Vaak heb je als ondernemer te maken met juridische problemen. Ook hierbij zijn wij je graag van dienst.

Stap 3: Wij vragen uitstel van betaling bij je schuldeisers en controleren de hoogte en juridische status van de schulden.

Stap 4: We maken samen met jou een berekening van wat je kunt betalen aan je schuldeisers in de komende vijf jaar als je met je bedrijf door kunt gaan en in de komende drie jaar als je met je bedrijf stopt. Vervolgens gaan wij in gesprek met je schuldeisers en bieden wij het saneringsvoorstel aan en onderhandelen tot een akkoord.

Als je interesse hebt, klik dan hier voor meer informatie.

 

Wat zijn de kosten voor schuldhulpverlening?

De kosten voor onze begeleiding worden door steeds meer gemeenten vergoed. Wij werken inmiddels samen met ruim 170 gemeenten in Nederland. Hieraan zijn voor de ondernemer geen kosten verbonden. Iedere gemeente is op basis van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) verplicht om schuldhulpverlening aan ondernemers met problematische schulden te bieden.

 

Schuldhulpverlening voor werknemers

Als werkgever kun je te maken krijgen met werknemers die in financiële problemen komen. Vaak liggen er privé omstandigheden aan ten grondslag zoals een scheiding of moeilijkheden bij de verkoop van een huis,  maar ook een te hoge levensstandaard of een slordige financiële administratie kunnen debet zijn. Plots word je als werkgever geconfronteerd met loonbeslag, verzoeken om een voorschot op het salaris, verminderde productiviteit enzovoorts. Ongemerkt beïnvloedt het je onderneming.

Zuidweg & Partners bemiddelt bij schuldenproblematiek van ondernemers én werknemers. Als onafhankelijk bemiddelaar proberen wij de schade voor alle betrokkenen te beperken en tot een (financieel) haalbare oplossing te komen voor de problemen. Ben je bereid je werknemer te ondersteunen? Verwijs degene dan naar onze schuldhulpverleners en ervaar zelf dat je werknemer beter functioneert zonder geldzorgen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor financieel herstel van je werknemer? Neem dan contact met ons op via (035) 538 53 50 of ga naar www.zuidweg-partners.nl.

Gemeenten waar we mee samenwerken

Wij werken inmiddels samen met ruim 170 gemeenten in Nederland (zie hieronder). Ook als een gemeente er niet bij staat, kunnen we mogelijk helpen door in gesprek te gaan met de gemeente of je te verwijzen naar de juiste samenwerkende instantie. Gemeenten zijn verplicht schuldhulpverlening aan ondernemers aan te bieden, zelf of via een externe partij. Neem contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing!

 

Zuidweg & Partners werkt samen met de volgende gemeenten:

Harderwijk
Hardinxveld-Giessendam
Harlingen
Heemskerk
Heemstede
Heerenveen
Heiloo
Hellevoetsluis
Hendrik-Ido-Ambacht
Het Hogeland
Hilversum
Hoeksche Waard
Hollands Kroon
Hoogeveen
Hoorn
Houten
Huizen
IJsselstein
Kapelle
Koggenland
Krimpen aan den IJssel
Krimpenerwaard
Landgraaf
Landsmeer
Land van Cuijk
Lansingerland
Laren
Leeuwarden
Leiden
Leiderdorp
Leidschendam-Voorburg
Lelystad
Lingewaard
Loon op Zand
Lopik
Maasdriel
Maashorst
Maassluis
Maastricht
Medemblik
Meerssen
Meppel
Middelburg
Midden-Delfland
Midden-Drenthe
Midden-Groningen
Nieuwegein
Nijmegen
Nissewaard
Noord Beveland
Noardeast-Fryslân
Noordenveld
Noordoostpolder
Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Oegstgeest
Oirschot
Oosterhout
Ooststellingwerf
Oostzaan
Opmeer
Opsterland

Oss
Ouder-Amstel
Overbetuwe
Papendrecht
Pijnacker-Nootdorp
Purmerend
Reimerswaal
Reusel-de Mierden
Rhenen
Ridderkerk
Rotterdam
Schiedam
Schiermonnikoog
Sittard-Geleen
Sliedrecht
Sluis
Smallingerland
Soest
Stede Broec
Steenwijkerland
Stein
Stichtse Vecht
Súdwest-Fryslân
Terneuzen
Terschelling
Texel
Tiel
Tynaarlo
Tytsjerksteradiel
Uithoorn
Urk
Utrecht
Utrechtse Heuvelrug
Vaals
Valkenburg aan de Geul
Veere
Veldhoven
Venlo
Vlaardingen
Vlieland
Vlissingen
Voorschoten
Waadhoeke
Waalwijk
Waddinxveen
Wassenaar
Waterland
West Betuwe
Westland
Weststellingwerf
Westvoorne
Wijdemeren
Wijk bij Duurstede
Wormerland
Zaanstad
Zeewolde
Zeist
Zoetermeer
Zuidplas
Zundert
Zwijndrecht