Maak kennis met de schuldhulpverlening van
Zuidweg & Partners

Bent u ondernemer met ernstige financële problemen? Is het onzeker of u door kunt gaan met uw bedrijf of bent u misschien al gestopt? Dan kunnen wij u helpen.

Zuidweg & Partners is sinds 1994 de leidende organisatie op het gebied van schuldhulpverlening voor ondernemers. Dit doen wij door het inzichtelijk maken van de problemen en oplossingen op maat te bieden. Hierdoor hebben wij al ruim 36.000 ondernemers bijgestaan. Door Zuidweg Schuldhulp in te schakelen komt een financieel gezonde toekomst weer binnen uw handbereik.

Zuidweg & Partners, Schuldhulpverlening, Schuldhulp, Schuldsanering, Bedrijfsherstel, logo, Hilversum, Drachten

Hoe weet ik dat ik schuldhulpverlening nodig heb?

Wanneer u één of meer van de onderstaande situaties herkent, is het belangrijk dat u onmiddellijk in actie komt.

  • U heeft zakelijke schulden die u niet meer kunt betalen.
  • U heeft achterstand bij de betaling van uw privé vaste lasten, zoals huur of zorgverzekering.
  • U heeft overige onbetaalde privé rekeningen.
  • Uw boekhouding is niet op orde en u heeft geen geld om dit op korte termijn te realiseren.
  • Uw belastingaangiften zijn niet op tijd ingediend en u heeft ambtshalve aanslagen ontvangen.
  • U wordt voortdurend benaderd door incassobureaus en deurwaarders.
  • Uw schuldeisers dreigen met het aanvragen van uw faillissement.

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

Schulden zijn een zware last. De omgang met deurwaarders en incassobureaus kost veel tijd en energie en gaat ten laste van uw kracht en focus. Hierdoor kunt u zich minder concentreren op uw bedrijf en het verbeteren van uw financiële situatie. Door Zuidweg Schuldhulp in te schakelen, doorbreekt u deze vicieuze cirkel. U komt weer tot rust en kunt zich concentreren op de dingen waar u goed in bent.

Met Zuidweg Schuldhulp heeft u een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar met als doel voor alle betrokkenen het best mogelijke resultaat te bereiken.

Als u schuldhulpverlening aanvraagt, hoeft u geen faillissement aan te vragen. De gevolgen van een faillissement zijn vaak nadelig omdat er geen middelen zijn om uw schuldeisers te betalen. U kunt 20 jaar aansprakelijk zijn voor uw schulden.

U bent niet alleen. U wordt van begin tot eind bijgestaan door de sympathieke en competente adviseurs van Zuidweg Schuldhulp.

Aan het eind van onze samenwerking heeft u de optimale situatie gecreëerd voor een financieel gezonde toekomst.

 

Hoe werkt schuldhulpverlening bij Zuidweg & Partners?

Stap 1: Alles begint met een persoonlijk gesprek. Wij verwelkomen u graag bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek kunt u uw situatie aan ons uitleggen en maken wij samen met u een duidelijk beeld van de problemen waarmee u te maken heeft. Aan het einde van dit gesprek geven wij u direct advies met concrete oplossingen.

Uw gesprek vindt plaats binnen twee weken na aanmelding. Is er sprake van een crisissituatie, bijvoorbeeld dreigende ontruiming of afsluiting van water of energie, dan vindt het gesprek al binnen drie dagen plaats.

Stap 2: Wij zorgen ervoor dat uw kans op het oplossen van de schulden zo groot mogelijk wordt. Dit betekent dat wij de communicatie met uw schuldeisers verzorgen zodat u een adempauze kunt nemen. Ook kijken wij met u naar de mogelijkheden om uw inkomen te verhogen en uw kosten te verlagen. Soms moet de boekhouding nog op orde gebracht worden. Mocht dit niet meer mogelijk zijn met uw eigen boekhouder of accountant, dan kan onze Stichting Hulp Bij Boekhouden mogelijk behulpzaam zijn. Vaak heeft u als ondernemer te maken met juridische problemen. Ook hierbij zijn wij u graag van dienst.

Stap 3: Wij vragen uitstel van betaling bij uw schuldeisers en controleren de hoogte en juridische status van de schulden.

Stap 4: We maken samen met u een berekening van wat u kunt betalen aan uw schuldeisers in de komende drie jaar als u met uw bedrijf stopt en vijf jaar als u met uw bedrijf door kunt gaan. Vervolgens gaan wij in gesprek met uw schuldeisers en bieden wij het saneringsvoorstel aan en onderhandelen tot een akkoord.

Als u interesse heeft, klik dan hier voor meer informatie.

 

Wat zijn de kosten voor schuldhulpverlening?

De kosten voor onze begeleiding worden vaak vergoed door gemeenten. Wij werken samen met 160 gemeenten in Nederland. De kans is dus groot dat u in een gemeente woont, die de kosten voor u vergoedt. Woont u in een gemeente waar wij nog geen samenwerking mee hebben, dan gaan wij samen met u naar een oplossing zoeken.