Minnelijke regeling – wat betekent dat voor mij?

Als u schulden heeft die u als ondernemer niet meer kunt betalen, dan helpen wij u graag. Bij Zuidweg & Partners kunt u een zogenaamd minnelijke schuldregelingstraject doorlopen. Dit is een traject zonder tussenkomst van een rechter. Vanuit de mogelijkheden van uw toekomst treffen wij een regeling met uw schuldeisers voor het duurzaam oplossen van uw schulden. Waar mogelijk met behoud van uw bedrijf. Hieronder informeren wij u over alles wat u moet weten voordat u start met het minnelijke traject.

Het minnelijke traject aanvragen

Om uw minnelijke traject zo snel mogelijk te kunnen starten vragen wij u om ons aanvraagformulier in te vullen. Wij nemen dan op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Vervolgens plannen wij met u uw intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kunt u uw situatie aan ons uitleggen en maken wij samen met u een duidelijk beeld van de problemen waarmee u te maken heeft. Gebaseerd op deze analyse geven wij u advies. Het intakegesprek vindt plaats binnen één week. In het geval van een crisis, bijvoorbeeld dreigende ontruiming of afsluiting van water of energie, vindt het intakegesprek eerder plaats. Wij zullen u aangeven welke informatie wij van u nodig hebben. U kunt daarbij denken aan uw laatste jaarrekeningen, inkomen, belastingaangifte, schuldenlijst, woonsituatie etc.

Communicatie met uw schuldeisers

Als u beslist om uw schuldregelingstraject bij Zuidweg & Partners te doorlopen verzorgen  wij voor u de communicatie met uw schuldeisers. In het begin van uw traject zullen wij uitstel aan uw schuldeisers vragen om voor u een adempauze te creëren. U kunt dan tot rust komen en zich weer concentreren op datgene waar u goed in bent. Tegelijkertijd zullen wij bij uw schuldeisers de bedragen opvragen die u schuldig bent en de juridische bijzonderheden van uw schulden vaststellen.

De insolventieadviseur

Vanaf het begin van uw traject wordt u begeleid door een sympathieke en begripvolle adviseur van Zuidweg & Partners. De adviseur organiseert samen met u uw traject en is uw vaste aanspreekpunt. Hij wordt daarbij ondersteund door een team van juridisch en administratief medewerkers.

De minnelijke regeling met behoud van uw bedrijf

Als u door wilt gaan met uw onderneming is het noodzakelijk dat uw bedrijf levensvatbaar is.  Vervolgens wordt eerst bekeken of een herfinanciering van uw volledige schuld mogelijk is. Zo niet, dan bekijken wij of u in aanmerking komt voor een krediet via uw gemeente. Wanneer er geen krediet beschikbaar is, bekijken wij of het mogelijk is dat u uw schulden aflost door drie jaar te sparen (spaarsanering). Van tevoren wordt er een prognose van uw toekomstige winst gemaakt. Uw schuldeisers krijgen dan op basis van deze prognose een betalingsvoorstel.

De minnelijke regeling zonder behoud van uw bedrijf

Uw toekomstige inkomsten zijn ook hier het uitgangspunt voor de regeling met uw schuldeisers. Wij maken samen met u een berekening van wat u kunt betalen aan uw schuldeisers over drie jaar. Vervolgens gaan wij in gesprek met uw schuldeisers en bieden wij het voorstel aan en onderhandelen tot een akkoord. Zodra u gestopt bent met uw bedrijf is het dan ook belangrijk dat u zo snel mogelijk weer inkomsten uit werk verkrijgt. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn de inkomsten uit uitkering bepalend voor uw schuldregeling.

Zuidweg & Partners, Schuldhulpverlening, Schuldhulp, Schuldsanering, Bedrijfsherstel, logo, Hilversum, Drachten