Minnelijke regeling – wat betekent dat voor mij?

Als je schulden hebt die je als ondernemer niet meer kunt betalen, dan helpen wij je graag. Bij Zuidweg & Partners kun je een zogenaamd minnelijke schuldregelingstraject doorlopen. Dit is een traject zonder tussenkomst van een rechter. Vanuit de mogelijkheden van je toekomst treffen wij een regeling met je schuldeisers voor het duurzaam oplossen van je schulden. Waar mogelijk met behoud van je bedrijf. Hieronder informeren wij je over alles wat je moet weten voordat je start met het minnelijke traject.

Het minnelijke traject aanvragen

Om je minnelijke traject zo snel mogelijk te kunnen starten, vragen wij je om ons aanvraagformulier in te vullen. Wij nemen dan op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Vervolgens plannen wij een intakegesprek in.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kun je je situatie aan ons uitleggen en maken wij samen met jou een duidelijk beeld van de problemen waarmee je te maken hebt. Gebaseerd op deze analyse geven wij je advies. Het intakegesprek vindt plaats binnen één week. In het geval van een crisis, bijvoorbeeld dreigende ontruiming of afsluiting van water of energie, vindt het intakegesprek eerder plaats. Wij zullen je aangeven welke informatie wij van je nodig hebben. Je kunt daarbij denken aan je laatste jaarrekeningen, inkomen, belastingaangifte, schuldenlijst, woonsituatie enzovoorts.

Communicatie met je schuldeisers

Als je besluit om je schuldregelingstraject bij Zuidweg & Partners te doorlopen, verzorgen wij de communicatie met je schuldeisers. In het begin van het traject zullen wij uitstel aan je schuldeisers vragen om een adempauze voor jou te creëren. Je kunt dan tot rust komen en je weer concentreren op datgene waar je goed in bent. Tegelijkertijd zullen wij bij je schuldeisers de bedragen opvragen die je schuldig bent en de juridische bijzonderheden van je schulden vaststellen.

De insolventieadviseur

Vanaf het begin van het traject word je begeleid door een sympathieke en begripvolle adviseur van Zuidweg & Partners. De adviseur organiseert samen met jou je traject en is je vaste aanspreekpunt. Hij wordt daarbij ondersteund door een team van juridisch en administratief medewerkers.

De minnelijke regeling met behoud van je bedrijf

Als je door wilt gaan met je onderneming is het noodzakelijk dat je bedrijf levensvatbaar is. Vervolgens wordt eerst bekeken of een herfinanciering van je volledige schuld mogelijk is. Zo niet, dan bekijken wij of je in aanmerking komt voor een krediet via je gemeente. Wanneer er geen krediet beschikbaar is, bekijken wij of het mogelijk is dat je je schulden aflost door drie jaar te sparen (spaarsanering). Van tevoren wordt er een prognose van je toekomstige winst gemaakt. Je schuldeisers krijgen dan op basis van deze prognose een betalingsvoorstel.

De minnelijke regeling zonder behoud van je bedrijf

Je toekomstige inkomsten zijn ook hier het uitgangspunt voor de regeling met je schuldeisers. Wij maken samen met jou een berekening van wat je kunt betalen aan je schuldeisers over drie jaar. Vervolgens gaan wij in gesprek met je schuldeisers en bieden wij het voorstel aan en onderhandelen tot een akkoord. Zodra je gestopt bent met je bedrijf is het dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk weer inkomsten uit werk verkrijgt. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn de inkomsten uit uitkering bepalend voor je schuldregeling.

Zuidweg & Partners, Schuldhulpverlening, Schuldhulp, Schuldsanering, Bedrijfsherstel, logo, Hilversum, Drachten