Schuldhulpverlener/Insolventieadviseur 32 uur (regio Rotterdam)

Voor ons kantoor in Hilversum zijn wij (wegens uitbreiding van onze werkzaamheden in de regio Rotterdam) op zoek naar pragmatische schuldhulpverleners met aantoonbare ervaring binnen de schulddienstverlening en goede juridische kennis voor onze afdeling insolventie.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een pragmatische schuldhulpverlener met aantoonbare ervaring binnen de schulddienstverlening en goede juridische kennis voor onze afdeling insolventie. Niet alleen heb je gedegen kennis van het vennootschaps-, verbintenissen- en faillissementsrecht, maar ook voel jij je aangetrokken tot het oplossen van ingewikkelde (schuld)dossiers.

Er zijn veel ondernemers die op jouw kennis en kunde rekenen om hun (problematische) schuldpositie te regelen. Je voert intakegesprekken en stelt een plan van aanpak op. Je helpt de cliënt bij de uitvoering van dit plan door begeleiding en voorlichting te bieden (bijv. ten aanzien van stabilisatie van inkomsten en uitgaven). Je inventariseert schulden en realiseert betalingsregelingen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden word je ondersteund door een team van juridisch- en administratief medewerkers. Sturing geven behoort dus eveneens tot jouw taken.

Ben je gemotiveerd om, samen met ons, ondernemers en ex-ondernemers bij te staan met jouw expertise dan komen wij graag met je in contact!

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO of WO opleiding (SJD, Rechten, MER) of vergelijkbare aantoonbare werkervaring;
  • Het is een pre wanneer je werkervaring hebt in een vergelijkbare functie of, bijvoorbeeld, ervaring hebt als Wsnp-bewindvoerder / bijzonder beheer binnen het bankwezen of iets vergelijkbaars;
  • Kennis van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving (sociaal recht, fiscaal recht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht, beslag- en executierecht, Wsnp, Bbz, NVVK en Vtlb);
  • In bezit van WFT Basis of bereid deze op korte termijn te halen;
  • Affiniteit met ondernemerschap.

Bedrijfsprofiel

Als schulddienstverlener voor ondernemers en ex-ondernemers zijn we zichtbaar en toegankelijk. In ons vind je dan ook een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar met als doel voor alle betrokkenen het best mogelijke resultaat te bereiken. Onze analyse en inzicht van de hulpvraag leiden tot advisering en regie van de best passende aanpak, met respect voor de betrokkenen. Een goede sfeer tussen collega’s hebben wij hoog in het vaandel staan.

Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatie naar solliciteren@zuidweg-partners.nl. Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Zuidweg & Partners, Schuldhulpverlening, Schuldhulp, Schuldsanering, Bedrijfsherstel, logo, Hilversum, Drachten