Marouscha Verburg

“Alleen door schoon schip te maken, heeft mijn bedrijf een serieuze kans gekregen”

Marouscha Verburg, ondernemer met doorstart in 2012

“In 2010 ben ik gescheiden. Als alleenstaande moeder van twee dochters, van 5 maanden en 9 jaar, was het voor mij in combinatie met mijn spierziekte niet langer haalbaar om een vaste baan te hebben. Daarom zegde ik mijn baan op en besloot een eigen bedrijf te starten.

In juni 2010 begon ik mijn eigen gastouderbureau. Dit idee werd mij ingegeven doordat mijn kinderen, toen ik nog in loondienst was, werden opgevangen door een gastouder. In die tijd bemerkte ik dat de gastouder niet tot nauwelijks werd ondersteund door het gastouderbureau. Dát was mijn motivatie om een bureau op te zetten dat ondersteunt en nauw betrokken is bij de gastouder en zijn werkzaamheden.

Bij de start van mijn bedrijf ondervond ik direct een aantal tegenslagen. De meeste hadden te maken met formaliteiten, maar de grootste hinder heb ik gehad van het feit dat mijn ex-man niet mee wilde werken aan de scheiding. Vervolgens kwamen de schulden uit mijn huwelijk naar boven. Om mijn bedrijf een serieuze kans te geven en schoon schip te maken, werd mij geadviseerd om een sanering aan te vragen waardoor ik (ook privé) echt opnieuw zou kunnen beginnen.

Daarop kwam Zuidweg & Partners om de hoek kijken. Zij hebben alle schulden op een hoop gegooid en de aanvraag behandeld. Na twee jaar is de sanering uitgesproken over een schuld van € 60.000,-. Deze heb ik mogen afkopen met een krediet op mijn bedrijf. Ook is de scheiding uitgeproken en ben ik opnieuw begonnen met mijn kinderen. Ik heb enorm veel doorzettingsvermogen nodig gehad om te zijn waar ik nu ben. Maar ik heb geen schulden meer en mijn bedrijf is levensvatbaar van € 10.000,-. Ik heb een goede en gezonde start kunnen maken en leid nu een bedrijf dat sterk is en iets moois uitstraalt. We werken met ons hart en kwaliteit is bij ons een pre!

Door mijn spierziekte ontvang ik een wajong-uitkering. Het is voor mij dus nooit belangrijk geweest om rijk te worden van dit bedrijf of enorm te groeien. Om deze redenen heb ik er voor gekozen een deel van de winst te doneren aan een goed doel. Zo ben ik een project gestart in Ghana, waar veel familie van mijn kinderen woont. Ik financier de schoolboeken op een basisschool. Zo bied ik niet alleen hier in nederland de kinderen een goede en veilige opvang maar geven wij met elkaar ook de kinderen in Ghana een kans om naar school te gaan.

Ik ben een dankbare jonge vrouw die met twee benen op de grond staat en ben enorm trots op wat ik heb bereikt. Zonder mijn geloof en alle mensen in mijn leven die mij hier doorheen hebben geholpen, had ik dit nooit kunnen bereiken. Ook Zuidweg & Partners ben ik enorm dankbaar. Zij zijn altijd in mij blijven geloven en hebben mij te allen tijde bijgestaan. Ik heb een nieuwe kans gekregen die ik met beide handen heb aangepakt. Ik kan nu weer genieten van het leven en ervoor zorgen dat mijn kinderen gelukkig blijven.”