Welkom op de nieuwspagina van Zuidweg & Partners!

Door onze jarenlange ervaring in de schuldhulpverlening en ons hoogopgeleid en competent team hebben wij veel kennis in huis, die je nodig kunt hebben om succesvol te ondernemen, problematische schulden te voorkomen en moeilijke tijden te doorstaan.

Elke maand behandelen wij een thema dat belangrijk is voor iedere ondernemer. We hebben inmiddels veel informatie beschikbaar, zoals video’s, podcasts en columns over belastingen, alternatieve financiering, ondernemen enzovoorts. Deze vind je hieronder.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hiernaast in voor onze nieuwsbrief!  Wil je meer uitleg over begrippen en instanties? Klik dan hier.

Wil je eerder edities van onze nieuwsbrief bekijken? Klik dan hier.

  •  *
  •  *
  •  *
Video's

ALLE VIDEO’S

Podcasts

ALLE PODCASTS

Columns

De kracht van eerlijke zichtbaarheid
door Tilly Scholtze

Het was voor mij een nieuwe ervaring om mee te doen aan een podcast. Door mee te doen aan het online radioprogramma ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’, heb ik kennis kunnen maken met een voor mij nieuwe manier van online zichtbaarheid, Jacqueline bedankt hiervoor! …

Ik ben soms te romantisch, realiseerde ik me
door Zarayda Groenhart

Ik ben soms te romantisch, realiseerde ik me.  Ik was bij een geweldige business training van de Amerikaanse topondernemer Dean Jackson en hij stelde ons een superbelangrijke vraag: Hoe zou je business eruit zien als je alleen maar betaalt kreeg op het moment dat mensen hun droomresultaat behalen?

Zette me aan het denken.

Een dag in de Radiofabriek
door Jaco Bal

“Papa, wat ga je doen?” “Dat weet je toch?” zeg ik terug tegen Daphne, mijn jongste dochter van 11 jaar oud. “Nee, eigenlijk niet…, jullie doen toch iets op internet?”, vraagt ze nieuwsgierig. “Nou Daphne!”, speciaal voor jou volgt hier een kort verslag van een willekeurige dag in de Radiofabriek.

ALLE COLUMNS

Uit de praktijk

De noodzaak van een minnelijke schuldregeling

Precies een week geleden heb ik een einde mogen maken aan de lang slepende situatie waarin mijn klant zich al ongeveer 4 vier jaar bevond. Nu zal u wel denken, dan had je wel iets beter je best kunnen doen…

Een dag uit het leven als adviseur bij Zuidweg

Afgelopen woensdag reed ik vroeg in de ochtend richting Deventer. Het regende hard en de auto’s en hun berijders hadden blijkbaar niet veel zin om naar hun werk te gaan. Op ‘huisbezoek’ gaan is het leukste maar tegelijkertijd…

Van het kastje naar de muur

Vorig jaar heeft advocaat Richard Korver tijdens onze regiobijeenkomsten verteld over diverse gemeenten die ondanks de inwerkingtreding van de Wgs (dat is de wet waarin staat dat gemeentes schuldhulpverlening moeten bieden aan…

ALLE COLUMNS

Meer vanuit de media

Webinar ondernemen in crisistijd

Webinar: Ondernemen in crisistijd

Webinar: Ondernemen in crisistijd Op 14 april organiseert Centraal Beheer een webinar over ondernemerschap in crisistijd. Samen met Jacqueline Zuidweg (MKBDoorgaan.nl) en Kees de Jong (nlgroeit). Tijdens het webinar krijg je praktische informatie en tips van ervaren ondernemers. En is er ruimte om jouw eigen vragen te stellen. Ben je erbij? Je kunt je hier aanmelden.

Beroep op zzp’ers: vraag niet allemaal tegelijk noodhulp aan

Beroep op zzp’ers: vraag niet allemaal tegelijk noodhulp aan

Beroep op zzp’ers: vraag niet allemaal tegelijk noodhulp aan Voor zzp’ers die in acute geldnood zitten zijn het verwarrende tijden. Terwijl in de ene gemeente het noodloket voor inkomensondersteuning vorige week al open was, worden zzp’ers in andere gemeenten onverrichter zake naar huis gestuurd. Lees meer.

Boeken